Ove riječi najtrofejnijeg trenera u Egiptu bolit će Salaha, ali čovjek ništa nije pogrešno rekao

Tako je, kako je

Ove riječi najtrofejnijeg trenera u Egiptu bolit će Salaha, ali čovjek ništa nije pogrešno rekao

Edmir Škorić

Bivši legendarni selektor Egipta Hassan Shehata smatra da  krilni igrač Liverpoola Mohamed Salah "još nije ništa postigao s reprezentacijom".

"Salah je svjetski poznata nogometna zvijezda zbog svih njegovih individualnih postignuća, ali tehnički gledano, do sada nije postigao ništa s reprezentacijom. On je svjetska zvijezda, trebao bi praviti razliku i imati veći utjecaj kad god igra s reprezentacijom", rekao je 75-godišnji Shehata, koji je vodio Egipat do titula Afričkog kupa nacija 2006., 2008. i 2010. godine.

Otkako je 2011. debitovao za seniorsku reprezentaciju Egipta, 30-godišnji Salah nije osvojio niti jedan trofej s Faraonima. Njegovi najveći uspjesi s nacionalnim timom su finala Afričkog kupa nacije 2017. i 2021. godine, ali oba puta su Faraoni poraženi.

"Salah nije bio u najboljoj formi u mnogim utakmicama s reprezentacijom", rekao je Shehata, koji se smatra jednim od najboljih trenera u povijesti egipatske reprezentacije.

Shehata je također naglasio da je razlika u kvaliteti između igrača Liverpoola i reprezentacije negativno utjecala na učinak bivšeg igrača Chelseaja i AS Rome.

"Salah ne može birati igrače za reprezentaciju, ali o tome mora razgovarati s predstavnicima Egipatskog nogometnog saveza", rekao je Shehata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mora se i više potruditi, jer je reprezentacija igrala sa strategijom koja uvijek vrši pritisak na njega na terenu", zaključio je slavni trener.

Salah je pomogao Egiptu da se plasira na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali je reprezentacija ispala već u grupnoj fazi, dok će propustiti Mundijal u Kataru jer je Senegal njegovog saigrača Sadija Manea bio uspješniji u baražu.

Top Komentari

C.Banks
Zato je skromni Muhammed Abu Trika tri puta prvak Afrike, nije bio špic ali je davao dosta golova. Podsjećao me stilom na Zidanea, doduše iz sličnog su podneblja možda i zbog tog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti