Paunović demantovao da preuzima klupu Srbije

Trener Chicago Firea

Paunović demantovao da preuzima klupu Srbije

Nogometni savez Srbije uveliko traga za novim selektorom nakon što je nedavno uručen otkaz Slavoljubu Muslinu. 

O tome ko će voditi Orlove na Svjetskom prvenstvu mnogo se špekuliše. Spominjali su se Dragan Stojković, Robert Prosinečki, pa i Veljko Paunović koji trenutno kao trener radi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje vodi Chicago Fire. 

Nakon što su Stojković i Prosinečki odbacili tu mogućnost, sve je izvjesnije da ni Paunović neće voditi Srbiju u Rusiji. Naime, on je demantovao navode da pregovara sa Slavišom Kokezom u vezi sa mjestom selektora. 

"Nisam se sreo niti razgovarao sa bilo kim iz Nogometnog saveza Srbije. Išao sam u Srbiju profesionalno zbog skautiranja igrača i da posjetim porodicu, skautirao sam i u drugim zemljama, također", izjavio je Paunović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Paunović je u prošlosti kao selektor ostvario veliki uspjeh. Sa U20 selekcijom Srbije je, podsjećanja radi, postao prvak svijeta na Novom Zelandu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti