Pauritsch umjesto Zaugga na klupi Lihtenštajna

Pauritsch umjesto Zaugga na klupi Lihtenštajna

E. Škorić

Švicarac Hans-Peter Zaugg nakon šest godina više nije selektor Lihtenštajna, protivnika naše reprezentacije u kvalifikacijama za plasman na SP 2012. godine u Brazilu.

Zugg je od 2006. godine na klupi ove male reprezentacije, s kojom je uspio ostvariti pet pobjeda, šest remija i 34 poraza uz gol-razliku 21-112.

 

Pod njegovim vodstvom Lihtenštajn je dobio Latviju, Island, San Marino, Litvaniju i Andoru, a podsjetimo da su od Zmajeva poraženi s 8:1 na svom terenu na otvaranju kvalifikacija. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Trenutno su 155. reprezentacija na svijetu, a Zugga će naslijediti Rene Pauritsch. Austrijanac je sedmi selektor Lihtenštajna od 1993. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.