Pavard želi na Svjetsko prvenstvo: Ako treba biću i golman

Nudi se Deschampsu

Pavard želi na Svjetsko prvenstvo: Ako treba biću i golman

Fudbaler Stuttgarta Benjamin Pavard očajnički želi da se nađe među fudbalerima koje će francuski selektor Didier Deschamps povesti na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Ovaj 21-godišnji defanzivac od ljeta nastupa za Stuttgart i ove sezone je neizostavan u početnoj postavi njemačkog bundesligaša, a sve to mu daje za nadu da bi Deschamps na njegove usluge mogao računati na predstojećem Mundijalu, iako je konkurencija jako velika.

Za francuske medije Pavard je u šali izjavio kako je spreman na Svjetsko prvenstvo ići i kao - golman.

"Spreman sam i da budem golman ako je potrebno, odgovara mi također i da rezerva budem. Pa, ima li šta veće od toga da budete na Svjetskom prvenstvu?", kazao je Pavard, dodavši:

"Nedavno me je saigrač Mario Gomez nazvao novim Lilianom Thuramom, fizioterapeut mi je čak rekao da ga podsjećam na Franza Beckenbauera. Postoji mnogo igrača koji mogu da igraju na više pozicija."

Još jednom je istaknuo svoje kvalitete.

"Mogu da igram i defanzivnog vezistu. Ove sezone igrao sam to na utakmici protiv Augsburga i pretrčao sam 12 kilometara", pohvalio se Pavard.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pavard je za reprezentaciju Francuske debitovao u novembru prošle godine, a dosad je upisao ukupno dva nastupa. Prethodno je u karijeri igrao za Lille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi