Trener Viteza nakon pobjede u Zenici

Pavić: Presretan sam radi pobjede i tužan radi Čelika

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nakon tri vezana poraza danas su na stadionu Bilino polje u okviru 9.kola Premijer lige BiH rezultatom 0:1 porazili domaći Čelik.

Vitežani su sasvim zasluženo došli do tri boda protiv očajnog domaćina, koji ako se nešto hitno ne promijeni siguran je putnik u niži rang.

Prije i nakon utakmice strateg Viteza i bivši trener crno-crveni Boris Pavić gromoglasno je nagrađen aplauzom publike na stadionu Bilino polje. Zeničani ne zaboravljaju kako je ovaj trener iz Sinja, sjajno vodio Zeničane godinu i po.

Nakon utakmice gostujući trener se obratio medijima na zvaničnoj press konferenciji.

"Naravno da smo zadovoljni, kada pobijedite Čelik na Bilinom polju onda morate biti zadovoljni. Očekivali smo nervoznu utakmicu, bili smo pod imperativom pobjede kao i Čelik. Znali smo kako bude utakmica odmicala da ćemo imati svoje šanse, iskoristili smo to, golom Kokota smo došli do tri boda. Čelik je bio demolariziran, zadržali smo prednost i zasluženo pobijedili. Meni su osjećaji pomiješani, drago mi je radi mojih igrača i svaka im čast vratilo nam se sve ono iz prošlih utakmica. Danas smo nagrađeni za trud i rad, znamo mi gdje pripadamo i koji nam je cilj. Žao mi je zbog Čelika što mu se ovo sve dešava, to svakako nije u renomeu kluba, želim im sve najbolje u nastavku sezone i da ostvari svoje ciljeve" uzbuđen je Pavić.

Đerić i Kokot su u drugom poluvremenu uništili Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tražili smo brzi protok igre, znali smo da će Čelik igrati s dugim loptama. Imamo dobre krilne igrače, nije ovo slučajno dobro igramo u gostima. Liga je veoma teška, svako svakoga može pobijediti, mi u svaku utakmicu igramo da pobijedimo, ali svaki bod u ovoj ligi je od velike važnosti za nas u borbi za opstanak" kazao je Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi