Pavić: Respektujemo Vitez, ali mi dolazimo po pobjedu

Strateg Čelika za SportSport.ba

Pavić: Respektujemo Vitez, ali mi dolazimo po pobjedu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra u Vitezu možda igraju i presudnu utakmicu u borbi za opstanak.

 Zeničani imaju bod više od Viteza, kojeg bi eventualnom pobjedom sutra iza sebe ostavili četiri boda iza sebe pred tri posljednja kola u kojima crno-crveni dvije utakmice igraju na Bilinom Polju.

Svjestan je toga i šef struke Boris Pavić, koji je zanimljivo sezonu počeo na klupi Viteza, s kojima je u prvih 10 kola Premijer lige osvojio 12 bodova, te zauzimao mjesto u sredini tabele, ali je radi razilaženja mišljenja sa ljudima iz kluba napustio Vitez. Sada je ponovo na klupi Čelika, s kojima je prije pet kola u Zenici upravo pobijedio Vitez rezultatom 1:0. Svjestan je važnosti sutrašnje utakmice, a dobro poznaje i narednog protivnika.

"Dobro smo trenirali ovu sedmicu, na treninzima imamo 30 igrača, nemamo ni kartoniranih ni povrijeđenih što nas sve raduje. Danas idemo u karantin i želimo u miru sutra da dočekamo veoma važnu utakmicu kako za nas, tako i za Vitez. Kada je u pitanju naš naredni protivnik, Vitez izuzetno respektujem, u tom klubu sam počeo sezonu i stvarno sam sa svima ostao u dobrim odnosima. Oni istina imaju velikih problema s igračkim kadrom u rezultatskoj krizi su i želim im sve najbolje do kraja sezone. Mi sutra uz veliku podršku s tribina za koju ne sumnjam da će biti dolazimo po pobjedu. Naše ambicije ostaju iste, idemo svaku utakmicu na pobjedu do ispunjenja našeg cilja, a to je opstanak u ligi" ističe Pavić.

U posljednjoj utakmici protiv Mladosti, dobio je još jedno kvalitetno rješenje u napadu.

"Jasmin Smriko je pokazao kvalitet protiv Mladosti, bio je jedan od najboljih igrača na terenu i s njim smo dobili još jednu kvalitetnu opciju prema naprijed. On zaista marljivo radi na svakom treningu i taj mu se trud isplatio. Bio je otpisan kod bivšeg trenera i trenirao je tek onako, ali sam dolaskom na klupu ga vratio u uži roster jer je to naš jedini visoki centralni napadač, što je pokazao u prošlom kolu. Svi igrači rade s velikim entuzijazmom i strašću, tako da zaslužuju maksimalnu podršku. Vjerujem da ćemo sutra zajedno sa našim navijačima imati razloga za slavlje nakon utakmice", kazao je Pavić za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Sadiković, Regoje, Jusić, Bureković, Šišić, Pezer, Hećo, Karić (Brković), Dilaver i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi