Trener Čelika za SportSport.ba

Pavić: Treba nam širine u igračkom kadru

Dino Kurbegović

Boris Pavić, trener zeničkog Čelika, zadovoljan je pobjedom nad Olimpicom (2:0).

"Zadovoljan sam, naravno. Moram biti zadovoljan nakon pobjede od 2:0 nad ovako dobrom natjecateljskom ekipom, kojem je ovo generalka pred evropsko takmičenje i nastupe sa Spartakom iz Tranve. Prva možda zahtjevna utakmica, s obzirom da radimo punim intenzitetom već dva tjedna, ali evo dečki su pokaza kvalitetu, karakter, jednu dozu trčanja u igri, zajedništva. Nagrađeno si s pobjedom od 2:0. Mi smo usmjereni na ono što nas čeka, ne smijemo se uspavati. Ova pobjeda nam je poticaj za daljni rad, još naporniji, jer tek sada nas čeka fizički najzehtjevni dio prije odlaska u Zlatibor. Moramo nastaviti u ovakvom ritmu. Sigurno je da je lakše kada pobjeđujete. Imate jedan poticaj kvalitetniji za dalji rad. Definitivno ekipa je pokazala kvalitetu, pogotovo ovi dečki koji su iznijeli proteklu polusezonu. Međutim, imamo nedostatak širine u igračkom kadru. To bismo mogli problema imati. Nadam se da će ljudi koji vode brigu o nama znati adekvatno to riješiti i da će udovoljiti našim željama i da ćemo ekipu osvježiti i pojačati s tri ili četiri kvalitetna igrača. Možemo imati određenih problema, sezona je zahtjevna šest ekipa ispada, po prvi put iz Premijer lige. 18 kola se igra do 6.12, igra se mjesec dana duže nego što je dosad bilo i plus Kup. Sve to treba imati u vidu i moramo proširit kadar igrački. Moramo nastaviti raditi s ovakvom strašću i emocijom i moramo imati jednu ekipu respektabilnu, koja će igrati značajnu i zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH", rekao je Pavić.

 On je pružio priliku i mlađim igračima...

"Pa dobro, dali smo priliku. To je nagrada za naporan rad tih momaka. 24 igrača smo danas koristili na utakmici. Oni su to zaslužili. Vodićemo neke. mali Anes Duraković, Ivan Dujmović i vjerovatno Amir Mašić će sigurno ići na pripreme na koje ćemo voditi 24 igrača i dva golmana. To je sigurno, ali neralno je očekivati da oni budu nosioci u teškoj sezoni. Daćemo dečkima priliku da se adaptiraju na profesionalniji, ozbiljniji rad. Pokušaćemo naći za njih adekvatne klubove, gdje će iamti nadzor. Na njima je da se okolnim putem dokažu da su kapacitet za NK Čelik. Ima tu potencijala jako puno, oni su vrijedni momci, ne smiju osjećati degradaciju, već samo jednim napornim radom i ponašanjem mogu se vratiti tamo gdje žele i da ispune svoje nogometne ciljeve i snove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Pojačanjima je zadovoljan...

 "Mogu reći da sam zadovoljan. Popunili smo te redove. Stipe je već iskusan igrač, 30-godišnjak, polivalentan kojeg smo tražili. Međutim, tu je problem administracije o kojem trebamo razmišljati i trbamo gledati hoće li se to riješiti. Što se tiče Stipe on je dobrodošao našoj momčadi. Također, Goran Popović je jedan iskusan igrač. Raspitali smo se kod kolega koje su ga trenirale. Čuli smo da je riječ o karakternom, vrijednom, radnom momku koji ima odličnu defanzivu. Pokazao je i danas svoje kvalitete, da će se vrlo lako uklopiti. Vidim da ima radnu naviku odličnu. To je ono što ja kao trener jako volim i cijenim. Dženis Huseinspahić je momak koji se vraća nakon povrede. Dijete je bio Čelika. Cijeni vrijednosti koje naš klub ima. Doveli smo ga da bude osvježenje u kadru. Nadam se da i on može biti značajan dio naše momčadi u sljedećem prvenstu", rekao je Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti