Pavić: Volim izazove i vjerujem u uspjeh

Službeno predstavljen

Pavić: Volim izazove i vjerujem u uspjeh

S. Mlaćo

Boris Pavić (43) jučer je i zvanično predstavljen kao novi trener kakanjskog Rudara, člana Prve lige FBiH.

Nakon što je Kakanjce poslije poraza od Iskre napustio Elvedin Beganović, u Rudaru su vrijedno radili u potrazi za njegovim nasljednikom.

Izbor je na kraju pao na Pavića, koji je u našoj zemlji trenirao Čelik i NK Vitez.

"Čast je i privilegija biti trener kluba koji ima bogatu tradiciju. Nadam se da ću opravdati očekivanja i povjerenje Uprave kluba te javnosti, a znam da situacija nije ugodna. Prosulo se bodova, ali ja volim izazove. Uz podršku navijača vjerujem u uspjeh. Prvi cilj je da stablizujemo situaciju u klubu i vratimo samopouzdanje igračima", kazao je između ostalog Pavić.

Predsjednik Rudara Emir Zaimović istakao je da su u opciji za klupu zeleno crnih bilo nekoliko istaknutih trenerskih imena, ali je izbor na kraju pao na Pavića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Boris Pavić je dogovor sa čelnicima Rudara sklopio sredinom protekle sedmice, ali nije vodio ekipu u duelu protiv Veleža (1:0). Odlučio se zaputiti u Bugojnu gdje je pratio meč Iskre i Čapljine (1:2), s obzirom da će Rudar u narednom kolu odmjeriti snage upravo sa Čapljinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi