Pavić: Želimo nastaviti sa odličnim igrama i rezultatima

Zeničani gostuju Radniku

Pavić: Želimo nastaviti sa odličnim igrama i rezultatima

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika posljednji puta poraženi su 8.aprila u Mostaru protiv Veleža i to golom u sudijskoj nadoknadi. Izabranici Borisa Pavića nakon te utakmice nanizali su osam susreta bez poraza, od čega je pet pobjeda i tri remija.

Crno-crveni ove sezone igraju sjajno u gostima, tako da svoj sjajan niz žele nastaviti i protiv Radnika. Domaćin još nije obezbjedio opstanak, iako na proljeće igraju mnogo bolje, te će sigurno biti silno motivisani protiv Čelika, kako bi se i od domaće publike oprostili s pobjedom.

Zeničani će pokušati nastaviti sa dobrim rezultatima, a pred naredno gostovanje optimista je i Šef stručnog štaba Boris Pavić.

"Idemo u goste jednoj dobroj ekipi, koja je odlično vođena, te koja je u drugom dijelu sezone osvojila 17 bodova. Radnik igra dobar nogomet, oni su protiv nas pod imperativom jer još nisu obezbjedili opstanak, iako su to svojim igrama na proljeće sigurno zaslužili. Mi idemo pokušati iskoristiti taj njihov rezultatski imperativ i kao na svakoj utakmici otvorenom igrom doći do pozitivnog rezultata. Znamo odakle prijeti najveća opasnost u gostujućoj ekipi, te ćemo pokušati zaustaviti njihove najbolje igrače", nada se Pavić.

Određenih promjena biće u sastavu zbog povreda i kartona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nedostaje nam Mahir Karić zbog tri žuta kartona, dok vjerovatno nećemo računati i na Renata Gojkovića, koji se oporavio, ali ćemo ga sačuvati za zadnje kolo. Marin Popović uprkos pet šavova na glavi koje je zaradio protiv Zrinjskog ima ogromnu želju da zaigra protiv Radnika i to me svakako raduje. Imamo mi dobre alternative za obojicu igrača koji će izostati, tako da ćemo sigurno imati kvalitetan sastav i bez standardnih igrača. Na put će krenuti i neki od mlađih igrača, koji bi mogli dobiti priliku da polako upoznaju Premijer ligu, te dobiju dodatni poticaj za još ozbiljniji rad bez kojeg se ne može danas egzistirati u nogometu", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, Bureković, Pezer, An.Dedić, Bajraktarević, Simić (Al.Dedić), Popović i Selimović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.