Pavlović izjednačio klupski rekord star 32 godine

Golman Sarajeva ima sezonu za pamćenje

Pavlović izjednačio klupski rekord star 32 godine

Golman FK Sarajevo Bojan Pavlović je nakon jučerašnje utakmice sa Slobodom na Koševu imao dvostruki razlog za zadovoljstvo.

Osim što je njegov klub pogotkom Crnkića slavio sa 1:0 i tako, barem do večeras, zasjeo na prvo mjesto na tabeli Premijer lige, Pavlović je izjednačio i klupski rekord star 32 godine.

Srbijanski golman je na utakmici protiv Slobode uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom i to mu je bio već 17. "clean sheet" u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bojan Pavlović se tako izjednačio sa Milošem Đurkovićem, koji je 17 puta sačuvao mrežu u šampionskoj sezoni 1984/1985. Aktuelnom golmanu Sarajeva je za takvo dostignuće bilo potrebno 27 utakmica, a Đurkoviću 34.

“Prije svega mi je drago zbog pobjede protiv Slobode sinoć i naravno, sretan sam zbog rekorda, ali moram da se zahvalim i mojim saigračima, kao i treneru golmana i kolegama na golmanskoj poziciji", kazao je Pavlović, koji je pozvao navijače da podrže Sarajevo na prvoj utakmici finala Kupa BiH koja se igra u srijedu od 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi