Hazard i Costa dodatno približili Chelsea tituli

Plavci nastavili s pobjedama

Hazard i Costa dodatno približili Chelsea tituli

Fudbaleri Chelseaja su večeras na Olimpijskom stadionu u Londonu kao gost savladali West Ham sa 2:1 i tako napravili još jedan korak ka osvajanju šampionske titule.

Uvodih 20-ak minuta nije ponudilo veća uzbuđenja, a onda je Eden Hazard lijepo pogodio za vodstvo Chelseaja od 1:0 u 25. minuti. Prethodno ga je odlično proigrao Pedro, koji je tako upisao još jednu asistenciju.

Do kraja prvog poluvremena Chelsea je mogao i do povećanja prednosti, ali su Moses i Pedro bili neprecizni.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima sa Stamford Bridgea, koji su u 50. minuti riješili pitanje pobjednika. Diego Costa je matirao domaćeg golmana i tako došao do svog 17. pogotka u Premier ligi ove sezone.

Do kraja utakmice su obje ekipe imale nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve do druge minute sudijske nadoknade, kada je utješni gol za West Ham postigao Lanzini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea sada ima deset bodova više od drugoplasiranog Tottenhama, dok Manchester Cityju 'bježi' jedanaest bodova, s tim što Građani imaju jednu utakmkcu manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi