Počast ili sprdnja? Čekali su 20 godina, a onda predstavili dresove iste kakve nosi Boca Juniors

Brazilci se sjetili kultnog meča

Počast ili sprdnja? Čekali su 20 godina, a onda predstavili dresove iste kakve nosi Boca Juniors

E. Škorić

Brazilski klub Paysandu će ove godine obilježiti 20 godina od najveće pobjede u klupskoj historiji, a učinit će to promocijom novih dresova.

Paysandu je klub sa sjedištem u Belemu (Para) osnovan 2. februara 1914. godine. Najčešće je igrao u trećoj ligi brazilskog prvenstva, ali je 2003. godine stigao do pobjede koja se smatra najvećom otkako je klub osnovan.

Rijetki su uspijevali dobiti Boca Juniors na njenom stadionu, a skromnom brazilskom timu je to pošlo za nogom 24. aprila 2003. godine i to u Copa Libertadoresu. Slavili su tada na La Bomboneri sa 1:0, a 20 godina kasnije odlučili su na poseban način da proslave veliki jubilej.

Naime, čelnici kluba odlučili su predstaviti nove dresove i to u bojama slavne Boce.

Putem društvenih mreža brazilska momčad predstavila je svoj dres za 2023. koji kopira karakterističnu plavu i žutu boju slavne argentinske ekipe.

Na stražnjoj strani dresa ispisani su detalji čuvene utakmice koja je odigrana prije 20 godina.

Neki to smatraju sprdnjom i provokacijom na račun Boce, drugi ipak prestižom.

Paysandu i njegovi navijači znaju da je to utakmica koja se ne smije zaboraviti, te da je važno da oni najmlađi navijači tog kluba budu svjesni da je jednog dana ovaj skromni tim izbacio Bocu na jednom od najkultnijih svjetskih nogometnih stadiona.

I dok se Boca redovno bori za trofeje u Copa Libertadoresu, takva klupska takmičenja odavno su samo san za Paysandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi