Pearson: Vjerovali smo u opstanak

Trener Leicestera

Pearson: Vjerovali smo u opstanak

Leicester je danas u utakmici 37. kola odigrao neriješeno sa Sunderlandom i tako osigurali opstanak u engleskom Premiershipu. 

Lisice su drugi dio sezone odigrali brilijantno, a trener Nigel Pearson izjavio je da nijednog trenutka nije pomišljao na predaju u borbi za opstanak.

"Danas nismo odigrali previše dobro, ali smo pokazali odlučnost, nismo željeli da primimo gol. Samo je rezultat bio važan sa ovog meča, prije dva meseca djelovalo je da smo prežaljeni. Ali, igrači nijednog trenutka nisu prestali da vjeruju. Teško je opisati našu seriju u drugom dijelu sezone. Veoma sam zadovoljan. Imamo još jedan meč do kraja i pokušat ćemo da ga dobijemo", izjavio je Pearson.

QPR i Burnley su već ispali, a u posljednjem kolu za opstanak će se boriti Hull City, Newcastle i Sunderland. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije