Peco: Duel sa Albanijom će biti dobra provjera

Mladi reprezentativac BiH

Peco: Duel sa Albanijom će biti dobra provjera

Selektor mlade repretentacije BiH Vinko Marinović odredio je respektabilan tim za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv selekcije Albanije, koja će 28. maja biti odigrana u Elbasanu.

Jedan od najiskusnijih u ovom timu, koji mahom čine mladići iz Premijer ligi BiH jeste Demir Peco, krilni napadač bijeljinskog Radnika, koji je u finišu sezone dosegao vrhunac forme.

Peco očekuje jaku provjeru pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, bez obzira što je iza većine reprezentativaca duga i naporna sezona.

“Mislim da će utakmica u Elbasanu biti dobra provjera i za nas na terenu, ali i selektora Marinovića, koji će, vjerujem probati neke nove igrače i taktičke zamisli. Iako je sam finiš naporne sezone, poziv selektora mi je veliko zadovoljstvo, kao i svaki put do sada, jer san je svakog sportiste da nastupa za svoju zemlju”, kaže Peco.

Mlada reprezentacija BiH, pred septembarski nastavak kvalifikacija, zauzima prvo mjesto u Grupi 8, sa realnim izgledima da se naredne godine nađe na Evropskom prvenstvu u Italiji. Uz ogradu da kvalifikacioni ciklus još nije završen, Peco smatra da ova generacija mladih fudbalera iz BiH može da napravi korak više na međunarodnoj sceni.

“Imamo zaista dobru ekipu, i što je još važnije odličnu atmosferu unutar tima. Iskreno vjerujem da možemo otići na Evro, a onda napraviti i korak više, zašto da ne”

Nakon teške povrede, koja je ovog mladića odvojila od terena veći dio prošle sezone, Peco je u ovoj sezoni postepeno podizao svoju formu. U finišu sezone je, kao i ekipa Radnika, pružio najbolje partije. To je nada to za sve pristalice Radnika da će sezona ipak biti završena osvajanjem trofeja, jer je 24. maja u Prijedoru na programu finale Kupa Republike Srpske, između Radnika I Krupe.

“Već sada mogu reći da sam zadovoljan aktuelnom sezonom. Najbitnije mi je da sam zdrav I da odigram što više utakmica, a trofeji I pobjede će dolaziti kroz naporan rad”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Demir Peco je tema u fudbalskim krugovima, tokom svakog prelaznog roka, u posljednjih nekoliko godina. Tako će sigurno biti I ovog ljeta, ali Radnikov veznjak kaže da ga te priče ne dotiču mnogo.

“Navikao sam na te stvari, jer I dok sam bio u Veležu stizale su brojne ponude. Tada sam izabrao Radnik i očigledno nisam pogriješio. Vjerujem da će tako biti i onoga dana kada budem odlazio iz Bijeljine. Ovdje mi je za sada lijepo, a šta će biti u budućnosti vidjećemo”, zaključuje Radnikov reprezentativac, Demir Peco

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi