Peco nije 'dobio' Radnik: "Pogrešno su ga savjetovali!"

I dalje član Bijeljinaca

Peco nije 'dobio' Radnik: "Pogrešno su ga savjetovali!"

Samir Mlaćo

Demir Peco je i dalje član FK Radnik Bijeljina.

Potvrdili su iz Bijeljine te naveli da je Komisija za status i transfere Opštinskog fudbalskog saveza Bijeljine odbacila kao neosnovan zahtjev Pece koji je tražio raskid.

On je i suspendovan, te ostaje pitanje šta će se dešavati u narednom periodu. Počeo je pripreme sa klubom, ali prije odlaska na Zlatibor odlučio je da se ne pojavi.

"Komisija se vodila činjenicama da Peco ima još uvijek važeći ugovor sa Radnikom, do kraja ove sezone, te da je neosnovan njegov zahtjev.
Da podsjetimo, Peco je ovaj zahtjev za raskid, gdje bi napustio Radnik kao slobodan igrač, podnio 13. juna, a zastupao ga je advokat Đuliman Adonis, a razlog zahtjeva je klauzula ugovora koji je Peco potpisao sa bivšim rukovodstvom kluba, tadašnjim predsjednikom Mladenom Krstajićem i direktorom Nebojšom Tomićem. Tom kaluzulom previđeno je da u slučaju da njih dvojica odu iz kluba, da je Peco slobodan igrač.
Ova klauzula nije važeća, tako da Peco ostaje igrač Radnika još godinu dana", istakli su iz Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Radniku žale zbog svega svjesni koliko je Peco bio značajan za tim Slavke Petrovića.

"Peco je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nije prošao pripreme sa ekipom, iako ima važeći ugovor još godinu dana. Neko ga je pogrešno nasavjetovao, da može otići iz kluba kada ode i bivše rukovodstvo. On na osnovu toga ne može otići iz kluba i dobiti raskid ugovora. Kontaktirali i pravne službe N/FS BiH i UEFA i dobili odgovor da je ta klauzula nevažeća, odnosno da treće lice ne može biti vlasnik ugovora. On može biti sklopljen samo između igrača i kluba te nije moguće mišljenje bilo koje treće strane. Žao nam je mladog igrača ali prekršio je klupsku disciplinu i moraće da snosi sankcije", rekao je sportski direktor FK Radnik Zoran Sofrenić.

Top Komentari

GiS
Jos jedan umisljeni talenat kojem je vrhunac karijere Sloga Simin Han
7 1
Grohot
Proslu sezonu da si donio odluku sa srcem i sa strpljenjem, bio bi sada u svome voljenom klubu. Ovako ni na nebu ni na zemlji ces da budes dok ti se ljudi iz Radnika ne smiluju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi