Peco: Snagu ćemo pokazati kada krene prvenstvo

Radnik sutra protiv GOŠK-a

Peco: Snagu ćemo pokazati kada krene prvenstvo

S. Mlaćo

Radnik je u petak poražen u prijateljskom meču od Zrinjskog 0:3, a već sutra će u Tomislavgradu izabranici Mladena Žižovića odigrati prijateljski meč protiv NK GOŠK, koji se također za novu sezonu priprema na Kupresu.

Trener Mladen Žižović kaže da će biti određenih korekcija u timu, te da će glavni zadatak njegovih izabranika biti bolja organizacija u igri njegovog tima.

"Prilika je da sa ekipom koja nam je slična po kvalitetu odmjerimo snage. Naravno, rezultat u ovom prirpemnom periodu nije bitan, koliko je od suštinskog značaja da uigramo naše linije pred prvenstvo. U utakmici protiv Zrinjskog imali smo osjetan pad koncentracije gdje smo primali početničke golove, takve stvari u buduće nam se nesmiju dešavati, s toga je i ova utakmica protiv GOŠK-a, dobar test da korigujemo određene stvari u našim linijama. Pripreme sprovodimo planirano, te se nadam da ćemo do početka šampionata biti potpuno spremni za izazove koje nas očekuju", kaže trener Radnika Mladen Žižović.

Demir Peco, kaže da će publika pravu snagu Radnika osjetiti tek kada počne prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaista radimo iscrpljujuće i ovo je najteži prirpemni period za fudbalere. Najvažnije je od svega da nema povrijeđenih što nam daje olakšavajuću okolnost. Odigrali smo tri utakmice, u kojima smo pored dva remija doživjeli i jedan poraz od šampiona Zrinjskog. Generalno mogu da budem zadovoljan onim što smo pružili i uradili do sada. Trener Mladen Žižović i stručni štab, ulažu maksimalne napore da se dobro spremimo za prvenstvo, igrači se maksimalno zalažu i treniraju do posljednje kapi znoja, a ja vjerujem da će se naša snaga tek ispoljiti kada startuje šampionat", uvjeren je prvotimac Radnika Demir Peco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi