Uspješna generalka Zrinjskog pred put u Trnavu

Plemići lagano protiv Radnika

Uspješna generalka Zrinjskog pred put u Trnavu

Fudbaleri Zrinjskog su danas odigrali generalku pred put u Slovačku i duel sa Spartakom iz Trnave. Protivnik je bio Radnik iz Bijeljine, a Plemići su rutinski došli do pobjede rezultatom 3:0.

Od samog starta utakmice, Zrinjski je nametnuo svoj tempo i počeo je stvarati prilike. Povremeno je prijetio i Radnik, ali se rezultat nije mijenjao sve do 35. minute kada su domaći stigli u vodstvo.

Lijepu akciju Zrinjskog završio je Filipović, koji je na asistenciju Bilbije pogodio za 1:0. Pred sami odlazak na odmor, tačnije u 45. minuti, Bilbija se upisao u strijelce i iz drugog pokušaja matirao Lučića te postavio rezultat prvog poluvremena - 2:0.

Igrao se 49. minut kada je Zrinjski stigao i do trećeg gola. Ponovo je strijelac bio Filipović, koji je time postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu su obojica trenera napravila veliki broj izmjena i dala priliku svim igračima sa klupe. Zrinjski je i dalje imao više od igre, ali do četvrtog gola nisu uspjeli doći i ostalo je 3:0.

Podsjetimo, Zrinjski svoju prvu utakmicu protiv Spartaka iz Trnave igra 11. jula u Slovačkoj.

Prijateljska utakmica:
Zrinjski - Radnik 3:0

Zrinjski: Brkić, Galić, Jakovljević, Baširić, Stojkić, Čirjak, Rustemović, Filipović, Bilbija, Todorović, Aćimović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Vasić, Aleksić, Franić, Merajić, Mekić, Martinović, Glišić, Peco, Đelmić, Hadžić

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi