Papirologija spremna, potpis uskoro: Uključena klauzula od milijardu eura!

Araujo potpisuje novi ugovor

Papirologija spremna, potpis uskoro: Uključena klauzula od milijardu eura!

Edmir Škorić

Barcelona je odlučila da produži ugovor sa Ronaldom Araujom i sve je spremno za potpisivanje istog.

Barcelona i Araujo imaju jdenaku želju da nastave saradnju. 23-godišnji stoper iz Urugvaja pristao je na uslove Barcelone i potpisat će novi ugovor do ljeta 2026. godine. Kako javlja transfer guru Fabrizio Romano, papirologija je spremna i ubrzo će sve biti gotovo.

Araujo je imao ugovor do ljeta 2023. godine i Barcelona je željela da bivšeg igrača Boston Rivera veže na dodatne tri godine. Ovo je samo nastavak dobrih poslova Barcelone u posljednje vrijeme, a sljedeći koji bi trebao da potpiše ugovor je Gavi.

Prethodno su ugovore prošle godine potpisali Ansu Fati i Pedri, koji poput Arauja ima oslobađajuću klauzulu u novom ugovoru od čak milijardu eura, što su Katalonci svjesno postavili sa ciljem da niko od drugih timova ne kupi igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Araujo je prethodno glatko odbio ponudu Barcelone za novi ugovor, ali u posljednje vrijeme situacija se poboljšala, pregovori su bili jako uspješni i ovaj mladi defanzivac i u budućnosti će biti jedan od važnih karika u Xavijevom timu.

Barcelona je u seriji pobjeda u La Ligi, izbila je na drugo mjesto iako je bila deveta kada ju je Xavi preuzeo, dok je u prvom meču četvrtfinala Evropske lige, sinoć, remizirala u Frankfurtu s Eintrachtom (1:1), ali će u revanšu imati dobru priliku da prođe u polufinale i jedan je od favorita za osvajanje trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dragan_B
Barcelona i njihove klauzule od milijardu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti