Mourinho je jednog igrača najviše mrzio: “Čak i da se avion s igračima sruši, ti opet nećeš igrati”

Prekrižio ga na startu

Mourinho je jednog igrača najviše mrzio: “Čak i da se avion s igračima sruši, ti opet nećeš igrati”

E. Škorić

Jose Mourinho je u svoje vrijeme imao težak odnos s nekoliko igrača Real Madrida, ponajviše s Ikerom Casillasom, ali jedan igrač kojeg je apsolutno mrzio bio je španski krilni nogometaš koji je doveden kao veliki talenat za 10 miliona eura.

Pedra Leona je Getafe Real Madridu prodao za 10 miliona eura u prvom prijelaznom roku Josea Mourinha u Madridu.

Florentino Perez pokušavao je dovesti još španskih talenata u klub, a Leon, koji je prethodne sezone zabio devet golova i upisao 12 asistencija, činio se kao dobra opcija. Međutim, činilo se da Mourinho nije trebao Leona i jedva ga je koristio, što je navelo novinare da postavljaju Joseu pitanja o igraču. Mourinhu je u jednom trenutku to toliko dosadilo da je uzvratio:

"Govorite o Pedru Leonu kao da je Zinedine Zidane, Diego Maradona ili Alfredo Di Stefano, ne moram opravdavati njegovo odsustvo", rekao je Jose.

"Da se sruši avion Real Madrida sa svim igračima, a ti ostaneš sam kod kuće, ne bi igrao u sljedećoj utakmici", poručio je tada vidno iznervirani Portugalac Leonu.

Pedro Leon u društvu Realovog predsjednika Florentina Pereza na predstavljanju u slavnom klubu 2010. godine

"Zagorčat ću ti život ako ostaneš ovdje", rekao je između ostalog igraču bivši šef Real Madrida.

Mourinhova nesklonost Leonu ima dva moguća objašnjenja. Prvo, trener ga nije volio zbog nedostatka truda i želje da brani dres Real Madrida. Prema Goalu, Mourinho je jednom pobjesnio nakon što je Leon viđen kako stoji uz korner zastavicu nakon što mu je rečeno da se zagrije.

U Real Madridu, Pedro Leon je upisao samo šest nastupa u La Ligi, 14 nastupa u svim natjecanjima i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinho je čovjek koji razumije nogomet više od drugih i rijetko kada griješi, mada postoje slučajevi kada je znao pogrešne odluke donijeti, a to se prvobitno misli na Mohameda Salaha i Kevina de Bruynea, kojih se olako odrekao u Chelseaju.

Leon s 36 godina igra u Murciji, a nakon Real Madrida je nosio dresove Getafea, Eibara, Fuenlabrade i očito je Jose bio u pravu kada je rekao da nije dostojan dresa kraljevskog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi