Policija pronašla navijača koji je rasistički vrijeđao Viniciusa, dobio je tešku kaznu

Policija pronašla navijača koji je rasistički vrijeđao Viniciusa, dobio je tešku kaznu

Edmir Škorić

Španska policija uspjela je pronaći navijača Mallorce koji je prije dvije sedmice na utakmici protiv Real Madrida rasistički vrijeđao gostujućeg nogometaša Vinicius Juniora.

Prije dvije sedmice dogodilo se veliko iznenađenje u San Moixu na Mallorci, kada je domaać ekipa slavila sa 1:0 protiv Real Madrida. Ovim rezultatom Barcelona je povećala prednost ispred Reala na osam bodova.

Koliko god senzacionalan rezultat nakon utakmice bio glasan, bilo je i situacija s Viniciusom Juniorom. Brazilskog krilnog napadača igrači Mallorce faulirali su deset puta, podlijegao je i sam provokacijama igrača i navijača protivničkog tima, a oštro se obratio i sudiji utakmice Hernandezu Hernandezu.

Vinicius Junior također je teško prošao s navijačima Mallorce. Jedan od njih je navodno vrijeđao Brazilca na rasističkoj osnovi. Prema pisanju španske Marce i dnevnika "Ultima Hora", ovaj navijač je identificiran od strane policije.

Riječ je o 20-godišnjem navijaču koji je redovno posjećivao utakmice Real Mallorce, ali ovo je prvi put da je umiješan u ovakav incident.

Kako se doznaje, ovaj navijač Mallorce optužen je za zločin iz mržnje, a španska policija određuje mu kaznu od tri hiljade eura i zabranu prisustva na stadionu u trajanju od najmanje šest mjeseci. 

Štoviše, istraga je otkrila da je ovaj navijač počinio isti prekršaj tokom posljednje utakmice Mallorce protiv Villarreala, za što također treba biti kažnjen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valja napomenuti da Real Mallorca također treba biti kažnjena zbog ponašanja svojih navijača. Vlasti La Lige poslale su relevantnu obavijest španskom savezu u vezi s tim.

Vinicius je bio meta navijača i tokom posljednje Realove utakmice u La Ligi protiv Osasune u Pamploni. Za vrijeme minute šutnje kojom se odavala počast žrtvama u Turskoj i Siriji, neko je s tribina vrijeđao Brazilca, u čiju odbranu su stali svi igrači kraljevskog kluba i trener Carlo Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi