Uprava časti Pepa Guardiolu za osvojenu titulu: Stiže novi ofanzivac, postaviće novi rekord kluba

Platit će ga 70 miliona eura

Uprava časti Pepa Guardiolu za osvojenu titulu: Stiže novi ofanzivac, postaviće novi rekord kluba

Edmir Škorić

Pep Guardiola je prošle nedjelje proslavio četvrti naslov prvaka u Engleskoj sa Manchester Cityjem, ali veoma brzo kreće sa pripremama za novu sezonu.

City je nastavio dominaciju u Premier ligi, a do četvrte uzastopne titule došao je nakon pobjede nad West Hamom (3:1) u nedjelju. U subotu slijedi finale FA kupa protiv gradskog rivala Manchester Uniteda i na dobrom je putu da se osvoji dupla kruna. Real Madrid je izbacio Građane u četvrtfinalu Lige prvaka i spriječio ih da ponove nevjerovatnu sezonu da osvoje tripletu.

Unatoč tome, apsolutno zadovoljstvo vlada na Etihadu, a čelnici su spremni svom omiljenom treneru dovesti koga god poželi. Novca ne nedostaje, a niti Guardiolinih ideja i želja.

Prema pisanju engleskog lista “The Telegraph”, jedan od kandidata za ofanzivu je Pedro Neto (24) iz Wolverhamptona. Desni vanjski je prošle sezone zabio devet golova u 20 prvenstvenih nastupa.

Uvijek se nagađa o financijskoj situaciji Wolvesa. Prošlog ljeta Wolverhampton se odrekao nekoliko zvijezda, uključujući prodaju Matheusa Nunesa (25) Man Cityju za 62 miliona eura. Ekipa Garyja O'Neila (41) nije imala problema ove sezone da izbori opstanak, pa je završila na 14. mjestu sa 20 bodova više od zon ispadanja.

Oglasi

Wolvesi su spremni i ovog ljeta da ostanu bez nekih ključnih igrača i naravno spremni su da prodaju Pedra Neta za ozbiljnu cifru. Za Portugalca traže oko 70 miliona eura, a Portugalac bi ujedno postao najveći izlazni transfer Wolverhamptona.

Osim Cityja, za Neta se navodno zanima i Newcastle United, kojem nedostaje jedan krilni fudbaler. Ipak, Neto je imao problema s povredama, pa je propustio oko 20 utakmica prošle sezone, a i sezonu prije toga je izostajao zbog povreda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pedro Neto je prethodno bio u Italiji, ali se nije proslavio kao igrač Lazija, da bi 2019. godine otišao u Englesku i sada je dosegao vrhunac svoje karijere, a igrat će i na Euru za Portugal.

City je spreman aktivirati klauzulu i kupiti ga za 70 miliona eura, a to ujedno znači i vjerovatni odlazak nekih od ofanzivaca. Bernardo Silva je navodno na izlaznim vratima Etihada, a i dalje nije sigurno ostaje li Kevin de Bruyne, dok se špekuliše da je Jack McGrealish otpisan jer ga Pep Guardiola ne vidi kao važnog za svoj tim u novoj sezoni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi