Pedro uništio Bjelorusiju, remi u Moldaviji

Grupe I i H

Pedro uništio Bjelorusiju, remi u Moldaviji

Reprezentacija Španije slavila je večeras na gostovanju u Bjelorusiji sa visokih 0:4

Furija je već u prvom poluvremenu stekla lijepu prednost od dva gola te je domaćima dala doznanja da nemaju šta da traže u ovom susretu. Već u 12. minuti Alba je na asistenciju Pedra pogodio za 1:0, a osam minuta kasnije strijelac je bio upravo Pedro. 2:0 je dakle bio konačan rezultat prvih 45 minuta.

 

U drugom poluvremenu, Španci su malo stali na loptu i smirili su igru budući da su bili zadovoljni sa ugodna dva gola prednosti. Ipak, Furija je došla do još dva gola, a strijelac je u oba slučaja bio Pedro. Pogoci za konačnih 0:4 su postignuti u 69. i 72. minuti.

Moldavija je večeras na svom terenu dočekala Ukrajinu te je uspjela osvojiti jedan bod.

 

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja, a igralo se oprezno na obje strane. Bez golova se otišlo na odmor, a oprezna igra u prvom periodu nije obećavala pogotke.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U nastavku susreta i jedni i drugi su pokušavali da dođu do gola koji bi im donio vrijedna tri boda, ali nijedna ekipa nije imala uspjeha te je završilo podjelom bodova.







 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.