Niko u Parizu nije mogao vjerovati šta se dešava, a onda je stigao spas u zadnji čas

Davljenik bio na pragu senzacije

Niko u Parizu nije mogao vjerovati šta se dešava, a onda je stigao spas u zadnji čas

Eldar Ganibegović

U okviru 28. kola francuske Ligue 1 PSG je ugostio Clermont. Krajnji rezultat bio je 1:1 i dva tima su tako podijelila bodove na Parku prinčeva.

Bio je to susret prve i posljednje ekipe u ligi. PSG je sa 63 boda prvi i ima 13 bodova prednosti u odnosu na Brest, dok je Clermont posljednji s 21 bodom, pet manje od Lorienta koji je na 18. mjestu koje vodi u play-out.4

Dakle, duel ekipe koja će ponovo postati prvak Francuske i ekipe koja je prvi kandidat za ispadanje, pa mnogi nisu mogli da vjeruju šta se večeras dešavalo u Parizu.

Naime, davljenik je bio na pragu velike pobjede. PSG-u je stigao spas u zadnji čas, odnosno do boda je stigao u 85. minuti. Krenimo redom. 

Habib Keita u 32. minuti izlazi sam na golmana PSG-a i dovodi Clermont u vodstvo.

Senny Mayujuli je pogodio mrežu Clermonta u nadonadi prvog dijela, ali nisu se dugo radovali domaći jer je VAR poništio gol zbog prethodnog faula.

Oglasi

Očekivano, PSG je silovito krenuo u drugom poluvremenu i u razmaku od nekoliko minuta imao je tri velike prilike.

Pereira šutira glavom pored gola u 57. minuti, Hakimi je tri minute kasnije pogodio prečku, da bi na gol liniji spašen pokušaj Kolo Muanija u 63. minuti.

Nakon jedne odbijene lopte u 71. minuti Goncalo Ramos pogađa stativu, a isti igrač je pokušao i u 80. minuti kada N'Diaye brani njegov pokušaj.

Ipak, PSG se spasio u 85. minuti. Mbappe je odigrao veliku ulogu u toj akciji, a pogodio je Ramos za 1:1.

Sljedeće kolo PSG-u donosi domaći duel protiv Lyona, do će Clermont u goste kod Metza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 28. kolo:

PSG - Clermont 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi