Enriquea pitali da li mu je Mbappe rekao da je ku*vin sin, Španac odgovorio i pokazao ko je gazda!

Francuz nezadovoljan zbog izmjene

Enriquea pitali da li mu je Mbappe rekao da je ku*vin sin, Španac odgovorio i pokazao ko je gazda!

Endin Čaušević

PSG je sinoć u gostima pobijedio Marseille sa 2:0 u derbiju 27. kola francuske Ligue 1, a ponovo se u centru pažnje našao Kylian Mbappe koji je bio ljut i razočaran što ga je Luis Enrique izveo iz igre, no Španac je nakon meča pokazao Francuzu ko je gazda u svlačionici.

Parižani su uspjeli da nastave nevjerovatan niz protiv Marseillea i ponovo su slavili na Veledromeu iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

U 40. minuti Lucas Beraldo dobio je direktan crveni karton nakon što je faulirao Aubameyanga, ali mnogi su u čudu što je VAR u toj situaciji uopšte reagovao, te smatraju da defanzivac PSG-a nije zaslužio isključenje.

No, ni crveni karton nije pomogao Marseilleu da pobijedi PSG. Gosti iz Pariza su u 53. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Ousmane Dembele asistirao, a mrežu domaćeg tima zatresao je Vitinha.

Desetak minuta kasnije Luis Enrique je ponovo sve iznenadio svojim potezom. Španac je odlučio da napravi trostruku izmjenu, a između ostalih s terena je izveo i Kyliana Mbappea što se baš nije očekivalo.

Kada je ugledao svoj broj na semaforu vidjelo se na Mbappeovom licu koliko je razočaran i ljut zbog takve odluke trenera, te je bilo jasno da mu se nije izlazilo iz igre.

Oglasi

Francuski mediji su čak objavili da je Mbappe dobacio Enriqueu "ku*vin sine" kada je prolazio pored njega što su novinari pitali španskog stručnjaka na press konferenciji nakon meča, a on je ponovo poslao jasnu poruku.

Enrique je poručio jasno i glasno da je on šef u ekipi i jedini koji donosi odluke bile one ispravne ili ne.

"Iz sedmice u sedmicu pričamo o istoj temi. Umoran sam od toga više. Ovdje sam ja trener i donosim odluke i tako će biti sve do mog zadnjeg dana u PSG-u. Uvijek pokušavam da nađem najbolja rješenja za PSG. Možda nekada nisam u pravu, ali to su moje odluke", jasno je poručio Enrique.

Oglasi

Nakon toga jedan od novinara pitao je da li je istina da mu je Mbappe nešto dobacio kada je prolazio pored njega kada je napustio igru, a Španac je kratko odgovorio: "Nisam ništa ni čuo ni vidio, apsolutno ništa".

Naravno, nakon što je Enrique izveo Mbappea iz igre sredinom drugog poluvremena ponovo su počele priče oko toga da se PSG na taj način želi osvetiti Francuzu što neće produžiti ugovor na kraju sezone.

Mbappe će na ljeto prema svemu sudeći biti slobodan igrač, a očekuje se da karijeru nastavi u Real Madridu s kojim navodno ima već sve dogovoreno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sinoćnja situacija pokazala je još jednom da odnos Enriquea i Mbappea nije baš najbolji, ali Španac je odlučan u tome da pokaže da je on šef u ekipi i da niko nije iznad tima pa čak ni ponajbolji igrač današnjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi