Pehlić: Bolji smo od Litvanije,u Kaunasu ćemo završiti posao

Bivši napadač Sarajeva odlično poznaje Litvance

Pehlić: Bolji smo od Litvanije,u Kaunasu ćemo završiti posao

Edin Pehlić ukupno je četiri godine bio stanovnik Kaunasa. Sa uspjehom je nastupao za istoimeni klub, a kroz četiri sezone imao je priliku svlačionicu dijeliti sa sedam sadašnjih reprezentativaca Litvanije.

I danas je u kontaktu sa nekima od njih.

„Kijanskas, Andriuškevičius, Mikoliunas, Žaliukas, Ivaškevičius, Valskis, Šernas i Rezulis su igrali svojevremeno sa mnom, a dosta dobro poznajem i Panku, Mikucisa i Borovskija,“ kaže Pehlić.

„U kontaktu sam sa Žaliukasom i Valskisom, oni znaju koliko je ova utakmica važna za nas. Bosna i Hercegovina danas ima odličan rejting i ko god da igra protiv nas sigurno ima motiv i želju za dokazivanjem, pa tako i Litvanci.“

Ime Edina Pehlića u eri Fuada Muzurovića u nekoliko navrata nalazilo se na spisku reprezentativaca. Svlačionicu je dijelo sa Džekom, Ibiševićem, Misimovićem, Rahimićem i ostalima. Odlično poznaje i litvanski tim. Siguran je u trijumf Zmajeva u Kaunasu.

„Mi ćemo u Kaunasu završiti posao. Bolji smo od Litvanije, siguran sam da će sve proći kako treba i da ćemo slaviti plasman u Brazil.“

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na stadionu na kojemu ćemo igrati historijski meč Pehlić je igrao pune četiri godine.

„Stadion je lijep, atmosfera je uvijek dobra posebno kada je ispunjen kao što će biti u utorak. Sigurno je da naših navijača neće biti manje od domaćih, u to sam uvjeren,“ dodao je Pehlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti