Pejić odlazi u Rudar, Grahovac ide na posudbu

Novosti s Bilinog polja

Pejić odlazi u Rudar, Grahovac ide na posudbu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su imali slobodan dan, a već sutra će trenirati dva puta dnevno. Nakon utakmice protiv Olimpica, trener Boris Pavić kazao je da ima 13-14 igrača, ali da su mu potrebna još tri-četiri igrača do polaska na Zlatibor.

Nakon odlaska Gojkovića, Huseinspahića, Kavazovića, Alispahića, Zeca, Dedića, Sikire i Simića, još dva igrača bi mogla napustiti Bilino polje. Riječ je o 27-godišnjem veznjaku Nebojši Pejiću, koji je u prošloj polusezoni odigrao samo dvije utakmice u crno-crvenom dresu, želja ovog igrača je da više igra, a najvjerovatnije da će se vratiti u Rudar iz Prijedora, gdje je i igrao prije dolaska u Čelik prošle zime.

Drugi igrač, koji bi mogao napustiti Čelik, ali na posudbu jeste 19-godišnji omaleni veznjak Vladimir Grahovac. Ovaj mladi igrač želi da ima veću minutažu, a kao najozbiljnija opcija za novu sredinu jeste ekipa Novog Travnika, koja je u prošloj sezoni izborila ulazak u Prvu ligu FBiH. Na klupi ove ekipe sjedi bivši reprezentativac BiH i dojučerašnji pomoćni trener Travnika, Almir Tolja, koji odlično poznaje igračke kvalitete mladog Grahovca, koji je u prošloj sezoni odigrao sedam utakmica u crno-crvenom dresu.

Vidjet ćemo da li će rukovodstvo kluba ispuniti želje stručnog štaba, jer crno-crvene očekuje duga polusezona, a tu je i takmičenje u okviru Kup-a naše zemlje, tako da je potrebno imati širinu u igračkom kadru, naravno ako se želi ostvariti dobar rezultat.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.