Sarajlić: Mašićev otac ne želi prihvatiti novi ugovor

Najveći talent Čelika odlazi iz kluba

Sarajlić: Mašićev otac ne želi prihvatiti novi ugovor

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su trenirali na Bilinom polju, gdje je trener Boris Pavić podijelio igrače u dvije grupe, crvene i zelene koji su odigrali na dva gola.

Interesantno da ni na ovoj utakmici, ali na onoj protiv Olimpica nije bilo talentiranog Amira Mašića, te smo kontaktirali predsjednika kluba Senada Sarajlića i trenera Borisa Pavića da otkrijemo zašto 17-godišnjeg napadača nema na treninzima prvog tima.

Prvi čovjek crno-crvenih za SportSport.ba je kazao nešto više o situaciji s mladim igračem.

"Zvanično Amiru Mašiću je ponuđen trogodišnji ugovor, ali njegov otac i on ne žele da ga prihvate i ne žele da igraju u Čeliku. Već treći dan ne dolazi na trening i ono što je radio na treninzima, trener nije zadovoljan njegovim angažmanom. Izgleda da su im cifre udarile u glavu, kako će se to završiti ne znam, ali ćemo sigurno zaštiti interes kluba. Ja sam privatno prijatelj sa tom porodicom i ne mogu da ih prepoznam u posljednje vrijeme, ali oni su donijeli takvu odluku", kazao je Sarajlić.

Šef stručnog štaba Boris Pavić žali za ovakvim raspletom oko talentovanog igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žao mi je što sam ostao bez talentovanog igrača, ali mislim da toj djeci napune glavu svakakvim stvarima. Mašić je stvarno veliki talenat, ali on treba još dosta rada i treba da bude ispred svih kada je u pitanju i rad na treninzima, što ja nisam primjetio od kako se priključio pripremama seniorske ekipe. Očito da je momku puna glava nekih stvari koje nemaju veze s njim, a kako čujem on želi u Sarajevu jer su ponudili bolje uslove. Novac u toj fazi fudbalskog odrastanja nije presudan izbor, Čelik možda ne može ponuditi kao klub s Koševa, ali ovdje je domaći igrač, cijenjen, priključen seniorskoj ekipi, ali očito da je sada samo interes novac i ništa više. Na Zlatibor će od omladinaca putovati Dujmović, Duraković i najvjerovatnije Šabanović", kazao je Pavić.

Kako saznajemo 17-godišnji kadet najbliži je prelasku u redove Sarajeva, podsjetimo u prošloj sezoni ovaj Zeničanin je u 26 utakmica postigao nevjerovatnih 36 golova što mu je donijelo ubjedljivo titulu najboljeg strijelca kadetske lige za prošlu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.