Infantino se sada pravda za sramotni selfie na sprovodu Pelea, a bolje da nije ništa napisao

Dobio je mnogo kritika

Infantino se sada pravda za sramotni selfie na sprovodu Pelea, a bolje da nije ništa napisao

Samir Mlaćo
Legendarni Pele sahranjen je danas u Brazilu, a veliki broj poznatih ličnosti odao je posljednju počast kralju nogometa.

Učinio je to i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je na kraju napravio i potez zbog kojeg je mnogo kritikovan.

Naime, na metar od Pelevog lijesa odlučio je napraviti selfie, iako tim stvarima svakako nije bilo ni mjesto ni vrijeme.

Dobio je mnogo kritika, pa požurio da se što prije opravda.

Počastvovan sam što su me saigrači i članovi porodice Pelea pitali da li mogu da napravim nekoliko fotografija sa njima. Očigledno sam odmah pristao. Što se tiče samog selfija, Peleovi saigrači su tražili da napravimo selfi svih nas zajedno, ali nisu znali kako to da urade.

Oglasi

Dakle, želio sam pomoći, uzeo teleffon jednog od njih i slikao sve nas za njega. Toliko poštujem i divim se Peleu i ne bih uradio ništa što bi bilo nepoštovanje na bilo koji način. Nadam se da su oni koji su objavili ili rekli stvari ne znajući i ne tražeći informacije mogli imati pristojnosti i hrabrosti da priznaju da su pogriješili“, napisao je Infantino.

Pele je preminuo 29. decembra nakon duge borbe sa rakom. O njegovom životu u posljednjih 20-tak godina malo se zna.

Prema portalu "Celebrity Net Worth" Peleova neto vrijednost premašuje sto miliona dolara. Bivši brazilski fudbaler je otpočetka svoju zaradu odlučio ulagati u nekretnine.

Jedan od njegovih velikih poslova bila je kupnja impozantne vile u Hamptonsu u New Yorku za 100.000 dolara koju je 2008. prodao potpuno revaloriziranu za gotovo tri milijuna dolara.

Uprkos Bogatstvu, Pele je od 2014. primao penziju u rodnoj zemlji, kako je prije nekog vremena objavio 'Corriere della Sera'. Bivši igrač primao je mjesečnu mirovinu od gotovo tri hiljade reala, odnosno oko 552 eura.

“U kinu plaćam pola, a javni prijevoz ne plaćam. Nakon Svjetskog prvenstva 2014. bit ću puni penzioner", priznao je Pele u intervjuu za brazilski časopis 'Veja'.

Međutim, ne dolazi sve Peléovo bogatstvo direktno od fudbala. 'O Rei' je znao kako nastaviti stvarati prihod nakon što se povukao s igrališta zahvaljujući višestrukim reklamnim ugovorima

“Nisam se obogatio fudbalo kao današnji igrači. Zarađivao sam od reklama, kad sam prestao igrati, ali nikako od duhana, alkohola, politike ili vjere", više je puta tokom života poručio čuveni Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi