Mnogi su bili u nevjerici kada su ugledali jednog čovjeka na oproštaju od Pelea
FOTO: Twiter

Brazil se oprašta od nogometne legende

Mnogi su bili u nevjerici kada su ugledali jednog čovjeka na oproštaju od Pelea

Samir Mlaćo
Teme:
Legendarni Brazilac Pele sahranjen je danas u svojoj zemlji, a od nogometne legende se oprostilo čak 150.000 ljudi.

Svi su željeli odati posebnu počast kralju nogometa, a pojavio se i njegov dvojnik koji je naravno privukao mnogo pažnje.

Zove se Nicanor Ribeiro i priznao je da se poznavao sa Peleom.

Ističe da su putovali zajedno te se tako upoznali i snimale reklame.

“Mnogo će mi nedostajati“, kazao je Ribeiro pred velikim brojem novinara.

Zanimljivo da su mnogi navijači odlučili napraviti i popularni selfie sa Peleovim dvojnikom.

Oglasi

Kao fudbaler Pele je tri puta osvajao Mundijal sa Kariokama to je bilo 1958., 1962. i 1970. godine.

Predvodio je i Brazil do dvije uzastopne titule na Mundijalima što nikome nakon toga nije uspjelo za nogom.

Pele je u karijeri igrao za dva kluba. Tu su Santos i New York Cosmos. U Santosu je proveo punih 18 godina od 1956. do 1974. godine. Odigrao je 496 utakmica i postigao čak 504 gola.

Imao je priliku igrati i u našoj zemlji. Bio je to prijateljski duel Željezničara i Santosa 1969. godine na Koševu. Željezničar je slavio svoj 48. rođendan, te poveo pogotkom Josipa Bukala, a upravo Pele je izjednačio.

Tada je kazao da mu je zadovoljstvo biti u Sarajevu, a zanimljivo da je za Željezničar nastupao i Vahidin Musemić, slavni fudbaler Sarajeva koji je odlučio u tom meču pojačati 'ljutog rivala'.

Pele je rođen 23. oktobra 1940. godine u brazilskom mjestu Tres Coracoes u saveznoj državi Minas Gerais, a nedugo zatim njegova porodica se preselila u mjesto Baure u saveznu državu Sao Paulo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi