Pele sačekao sedam dana, pa se emotivnom porukom oprostio od Maradone: "Volim te Diego"

Oglasio se na Instagramu

Pele sačekao sedam dana, pa se emotivnom porukom oprostio od Maradone: "Volim te Diego"

E. Čaušević

Diego Armando Maradona preminuo je prije tačno sedam dana u 61. godini života.

Maradona je preminuo u svom domu u Buenos Airesu što je žestoko uzdrmalo fudbalski svijet. Mnogi su se na dosta emotivan način oprostili od jednog od najboljih igrača svih vremena, te je njegov prerani odlazak sve pogodio.

Nakon što je potvrđeno da je Maradona preminuo kratkom porukom oproštaja oglasio se i legendarni Pele s kojim je Maradona uvijek vodio polemike oko toga ko je bolji fudbaler od njih dvojice.

No, Pele čini se kao da je odlučio malo sačekati s nekom emotivnijom porukom koju je objavio tek sedam dana nakon smrti Argentinca.

"Prošlo je sedam dana od tvog odlaska. Mnogi ljudi su nas poredili čitav život, ti si bio genije koji je očarao svijet, mađioničar s loptom u nogama, prava legenda. Ali iznad toga, bio si moj prijatelj koji je imao veliko srce. Danas znam da bi cijeli svijet bio puno bolji kada bi nas manje poredili i počeli se više diviti ili drugim riječima, želim ti reći da si neuporediv".

"Tvoj život je označen iskrenošću i specifičnim putem, te si nas naučio da moramo naučiti voljeti i govoriti 'volim te' svaki dan. Tvoj prebrzi odlazak mi nije dopustio da ti kažem to, pa ću sada napisati: 'Volim te Diego".

"Moj veliki prijatelju, hvala ti na svemu što si uradio, a jednog dana na nebu, igrat ćemo zajedno u istom timu. To će biti prvi put da slavljenički dižem šaku u zrak, a da nisam postigao gol. To ću uraditi kad te konačno još jednom zagrlim", napisao je Pele.

Top Komentari

user1605223705
Ko o cemu...vi o Maradoni...
2 0
user1583752673
Lijep gest od Pelea
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti