Najdirljiviju priču o Maradoni je ispričao Ronaldo: Odbijanje, ljutnja i poklon za cijeli život...

Najdirljiviju priču o Maradoni je ispričao Ronaldo: Odbijanje, ljutnja i poklon za cijeli život...

A. Čaušević

Diego Armando Maradona imao je status kontroverzne osobe, ali je tokom života bio itekako human te veliki dobročinitelj. 

Nakon smrti legendarnog Argentinca ispričane su menoge priče, a nekako najdirljivija je ona koju je ispričao Ronaldo Nazario.

Brazilac je bio na jednoj večeri s Maradonom kada je upitao nekadašnjeg kapitena Gaučosa zašto na rukama nosi dva sata.

"Diego je došao na večeru s dva sata i rekao je da nigdje ne ide bez njih. Pitao sam ga zašto. Kazao je da su to pokloni njegove kćerke i da ih od tada nije nikada skinuo".

"Kada samo završili s jelom, skinuo je jedan sat i poklonio mi ga. Nisam htio da prihvatim, ali se on naljutio i nisam imao izbora."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Čuvat ću ga do kraja života kao uspomenu na njegovo prijateljstvo i velikodušnost", ispričao je "pravi" Ronaldo.

Još jedna potvrda zašto je fudbal ostao bez istinske legende, ali i svijet bez velikog čovjeka bez obzira na buran život koji je vodio.

Top Komentari

Tz_Niko75
Legenda. Imo sam srecu da ga dozivim i gledam
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi