Pele izjavio da Messi nije ni blizu dobar kao on, a onda stigao odgovor iz Barcelone

Kratko i jasno

Pele izjavio da Messi nije ni blizu dobar kao on, a onda stigao odgovor iz Barcelone

Endin Čaušević

Jedan od najboljih igrača svih vremena Pele nedavno je izjavio da Lionel Messi nije ni blizu dobar koliko je on bio dok je igrao.

Pele je ponovo uspio da podigne prašinu, a ovaj put mu meta nije bio Diego Maradona već Lionel Messi. Legendarni Brazilac izjavio je da je glupo što mnogi porede Messija s njim jer vjeruje da igrač Barcelone ni približno nije dobar fudbaler kao što je on bio.

"Messi najbolji svih vremena? Ne znam kako uopšte možete da nas poredite. Ja koji sam jednako dobro igrao glavom, lijevom i desnom nogom s igračem koji ima samo jednu nogu i jednu fintu, te ne zna uopšte igrati glavom", rekao je Pele.

Messi se nije oglašavao u javnosti nakon izjave Pelea, ali za to su se probrinuli njegovi fanovi. No, nakon što je Messi briljirao na meču s Espanyolom u Barceloni su odlučili da prek Twittera odgovore Peleu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni su na zvaničnom Twitter profilu objavili video sa zagrijavanja Messija pred meč protiv gradskog rivala, kada je golman Barce bio na "rešetanju" uz opis "On ima samo jednu fintu".

Top Komentari

Seva1956
Pele je stari,zavidni prdonja-krivo mu što nije u svoje vrijeme uzeo lovu ,a ovi sada uzmaju đuture. Odkako neigra samo sam sebe fali .
54 21
roki-rokic
Cifut mali ne moze Peleu ni kopacku da veze.
9 52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi