Pele čestitao Messiju: Priče poput naše su rijetkost u nogometu, divim ti se

Brazilac i Argentinac izjednačeni

Pele čestitao Messiju: Priče poput naše su rijetkost u nogometu, divim ti se

Edmir Škorić

Barcelona ove sezone igra očajno pod vodstvom Ronalda Koemana, ali to nije spriječilo Lionela Messija da se upiše u povijest, nakon što je postigao svoj 643. pogodak za Barcelonu i tako stigao legendarnog Pelea po broju postignutih golova u dresu jedne ekipe.

Nakon što je Messi protiv Valencije u 2:2 remiju na Camp Nou danas postigao 643. pogodak, izjednačio se s legendarnim Brazilcem, a sada mu nedostaje gol da ga u potpunosti pretekne.

"Kad je tvoje srce puno ljubavi, teško je promijeniti put. Baš kao i ti, znam kako je nositi isti dres svaki dan. Kao i ti, znam da nijedno mjesto nije tako dobro kao ono u kojem se osjećaš kao kod kuće. Čestitam na povijesnom rekordu, Lionel. Čestitam na prekrasnoj karijeri u Barceloni. Priče poput naše, da volimo momčad toliko dugo, nažalost su rijetkost u nogometu. Divim ti se", napisao je Pele.

Pele je skoro cijelu karijeru proveo u brazilskom Santosu i u periodu 1956. do 1974. godine postigao je 643 gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

realno_govoreci
Šta je tu čudno kada igraš cijeli život u istom klubu? Okušaš se u drugom klubu,ligi pa onda postaviš rekord
1 11
Chico
I ovo je dokaz da je Messi bolji od Pelea a samim tim najbolji svih vremena. Jedini zapravo upitnik ostaje je li bolji od Maradone, koji je zracio necim cim Messi nikad nece.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti