Pele: Neymar nije kvalitet kao Messi i Ronaldo

Brazilac 'opleo' po svom zemljaku

Pele: Neymar nije kvalitet kao Messi i Ronaldo

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Pele izjavio je da Neymar neće dostići nivo Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Poznato je da Pele voli da komentariše druge fudbalere, a ovaj put na meti je bio njegov zemljak Neymar. Naime, Brazilac je izjavio da fudbaler Barcelone neće dostići nivo Messija i Ronalda.

"Poznajem Neymara dugi niz godina. Dok je još bio dijete njegovi treneri su mi govorili da će biti velika zvijezda. On je sjajan fudbaler, ali po mom mišljenju nema kvalitet da dostigne nivo Messija i Ronalda", rekao je Pele.

Pele je u svojoj karijeri tri puta osvajao titulu prvaka svijeta što je Neymarova velika želja. Neymar je prošle godine izabran za trećeg igrača svijeta iza Messija i Ronalda, a Pele vjeruje da će Neymar nekad osvojiti Zlatnu loptu.

"On će osvojiti Zlatnu loptu, u to ne sumnjam nimalo. Ali, čisto sumnjam da će biti ikad na nivou ovog dvojca", dodao je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti