Obukao Peleov dres, pa izašao na prepun stadion i dobio nezapamćene ovacije

Odao počast legendi

Obukao Peleov dres, pa izašao na prepun stadion i dobio nezapamćene ovacije

Endin Čaušević

U četvrtak su fudbalsku javnost uzdrmale vijesti iz Brazila da je u 82. godini života preminuo jedan od najboljih igrača svih vremena - Pele. Od njega se ovih dana opraštaju širom svijeta, a to je na dosta poseban način danas uradio i brazilski reprezentativac Bruno Guimaraes.

Pele je nekoliko posljednjih sedmica svog života proveo u bolnici jer mu se zdravlje pogoršalo, te je bilo poznato da boluje od raka debelog crijeva i nažalost hemoterapije više nisu djelovale.

Jedan od najboljih igrača svih vremena borio se do samog kraja i nije odustajao, ali nažalost nakon ove "utakmice" Pele nije izašao na kraju kao pobjednik.

Iako je već sedmicama bilo jasno da je Pele u lošem zdravstvenom stanju i da će se teško izvući ipak mnogi su se nadali da će se desiti čudo i da će on pobijediti opaku bolest, ali nažalost se to nije desilo.

Smrt legendarnog Brazilca itekako je potresla fudbalski svijet, a od Pelea se opraštaju ljudi širom svijeta jer je bilo mnogih koji su itekako voljeli i poštovali ono što je on postigao kao fudbaler.

I mnogi fudbaleri su odali počast legendarnom fudbaleru, ali na poseban način to je danas uradio Bruno Guimaraes koji je postao glavna tema na društvenim mrežama.

Oglasi

Veznjak Newcastlea je prvo pred utakmicu protiv Leedsa izašao na zagrijavanje u dresu Pelea zbog čega je dobio aplauz na St. James Parku, a to je uradio i prije početka utakmice.

Bruno je dobio nedavno dres od Pelea koji mu ga je i potpisao, te je odlučio na taj način da oda počast jednom od najvećih svih vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fudbalska javnost oduševljena je potezom brazilskog reprezentativca koji je najbolje pokazao kakav status ima Pele u Brazilu, ali i širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi