Pojedinim Brazilcima ništa nije sveto: Ružne scene na Pelevoj sahrani

Policija je morala reagovati

Pojedinim Brazilcima ništa nije sveto: Ružne scene na Pelevoj sahrani

Samir Mlaćo
Teme:
Pomalo nevjerovatne scene dolaze iz Brazila gdje je danas sahranjen legendarni Pele. Svi su željeli poslati posljednji pozdrav kralju nogometa, među njima i navijači nekoliko klubova.

Više od 150.000 prisustvovalo je posljednjem oproštaju, uz to i veliki broj novinara, a u jednom trenutku vidjeli smo veoma ružne scene.

Naime, navijači protivničkih skupina i ovu šansu iskoristili su za obračun. Krenulo je otimanje zastava, no brzo se pojavila policija.

Sama sahrana tako je pala u drugi plan, a neodgovorni pojedinci zaista mogu da se stida scena koje su napravili.

Prema informacijama medija iz Brazila, članovi grupe iz Santosa napali su članove navijačke grupe  Palmeirasa.

Oglasi

U dva dana oko 230.000 ljudi se oprostilo od Pelea. Iako je bio bolestan, te se znalo da je situacija teška, mnogi su sa nevjericom primili vijest o njegovoj smrti.

Uoči sahrane su plakali, gledali u nebo te čak dozivali legendu nogometa.

Ružne scene danas je napravio i prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino koji se slikao pored lijesa Pelea, te je dobio mnogo kritika. Svi se slažu da tim stvarima nije mjesto ni vrijeme u ovim momentima, no on je to učinio i kamere su sve zabilježile.

Odmah se krenuo pravdati istakavši zapravo da je želio da ispuni želju prijateljima Pelea koji su zatražili da svi sa njim budu na fotografiji.

"Počastvovan sam što su me saigrači i članovi porodice Pelea pitali da li mogu da napravim nekoliko fotografija sa njima. Očigledno sam odmah pristao. Što se tiče samog selfija, Peleovi saigrači su tražili da napravimo selfi svih nas zajedno, ali nisu znali kako to da urade.

Dakle, želio sam pomoći, uzeo teleffon jednog od njih i slikao sve nas za njega. Toliko poštujem i divim se Peleu i ne bih uradio ništa što bi bilo nepoštovanje na bilo koji način. Nadam se da su oni koji su objavili ili rekli stvari ne znajući i ne tražeći informacije mogli imati pristojnosti i hrabrosti da priznaju da su pogriješili“, napisao je Infantino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi