Ten Hag prekrižio napadača, rekao mu da od ljeta traži novi tim

Ten Hag prekrižio napadača, rekao mu da od ljeta traži novi tim

E. Škorić

Izvjesno je da će biti promjena u timu Manchester Uniteda na kraju sezone, a neke je menadžer Erik ten Hag već sada prekrižio.

Izvjesno je da će francuski napadač Anthony Martial napustiti Manchester United na kraju sezone, ali sada engleski mediji tvrde da za još jednog napadača nema mjesta u timu.

Radi se o Facundu Pellistriju, Urugvajcu koji je praktično višak u trenutnom rosteru. Iako postoji mogućnost prodaje, veće su prilike da će napadač otići na posudbu.

Ovaj 21-godišnjak je stigao u klub 2020. godine kada je trener bio Ole Gunnar Solskjaer, ali nije imao utakmica za United kao starter.

Ove sezone je nekoliko puta zaigrao tako što je ušao sa klupe. Nije to bilo ni loše, ali nedovoljno da uvjeri Ten Haga da ga zadrži.

Pellistri je nastupao za Alaves kao pozajmljen igrač prošle sezone, ali tada nije imao bitnu ulogu jer je uglavnom dobijao šansu sa klupe.

Na njemu je da sada čeka na novi klub i novi izazov i da pokuša dobrim igrama da stekne povjerenje Ten Haga te da se možda opet vrati na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

21-godišnjak je dovede iz Penarola i to na preporuku bivšeg igrača Crvenih vragova Diega Forlana. Još uvijek je mlad i nije kasno da "eksplodira".

Hoće li to biti već naredne sezone u nekom od timova u koji će ga United posuditi, ostaje da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Hahahahaha nidje veze sa istinom.. jos bukvalno danas fabrizio romano potvrdio da teku pregovori za novi ugovor. Kakvo ste smece postali pa plasirate ovakve dezinformacije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi