Peljto i pomoćnici sude daleko van granica BiH, asistirat će im VAR

Novo iskušenje za bh. sudije

Peljto i pomoćnici sude daleko van granica BiH, asistirat će im VAR

Admin Čaušević

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto već neko vrijeme sudi mečeve inostranih prvenstva, a u narednim danima ga čekaju nova iskušenja i to daleko van granica BiH. 

Naime, Peljto će zajedno sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Dovorom Beljom sutra suditi meč prvenstva Saudijske Arabije između Abhe i Ittihada.

Peljti i njegovim saradnicima će asistirati i VAR tehnologija što će biti doddatno iskustvo za bh. sudijski trio, a meč će se igrati bez prisustva publike kao što i nalaže protokol o zaštiti od virusa Covid-19.

U VAR sobi će biti poljski sudija Daniel Stefanski, a dok je za četvrtog arbitra delegiran domaći sudija Alismail Mohammed.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peljto i pomoćnici bi u Saudijskoj Arabiji trebali ostati sedmicu te se ne isključuje mogućnost i da za vikend sude neko od utakmice tamošnjeg prvenstva.

Inače, tokom dolaska bh. sudije su pet puta tesitrane na koronvirus. Iako je bilo određenih problema s konekcijom prilikom putovanja Peljto i pomoćnici su uspješno stigli na planiranu destinaciju.

Top Komentari

Zeljo4life
Šta će Peljti VAR. On penale donosi na osnovu "personalnih uvjerenja".
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi