Peljto slaže kockice u Brčkom: Jedinstvo nadigralo Orašje
Peljto (prvi s desna) sa pomoćnicima

Žele obezbijediti opstana u drugom dijelu sezone

Peljto slaže kockice u Brčkom: Jedinstvo nadigralo Orašje

S. Mlaćo

Dolazak na mjesto sportskog direktora i šefa stručnog štaba Mustafe Peljte donio je bolje dane za člana Prve lige RS Jedinstvo iz Brčkog.

Rođeni Brčak sa inostranim iskustvom posljednji angažman imao je u stručnom štabu FK Sloboda.

Jedinstvo je u srijedu poraženo od premijerligaša Zvijezde 09 2:0, da bi jučer Peljtini izabranici savladali federalnog prvoligaša HNK Orašje 2:1.

"Zasluženo smo slavili, imali posjed lopte skoro 70 posto", priča Peljto.

Jedinstvo je u svoje redove ove zime dovelo nekadašnjeg bh. reprezentativca Daria Damjanovića, te Peru Tesića, Tarika Gogića, Branislava Šera, Daniela Matića, te Njegoša Matića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Od juniora su priključeni Danijel Ilić, Strahinja Đurđić, Edvin Mehić, Mahir Omerhodžić, te Anel Kadrić.

Jedinstvo nakon prvog dijela zauzima deveto mjesto sa sedam osvojenih bodova. Drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom protiv Kozare, a svi vjeruju u ostvarenje cilja - opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti