Pellegrini: De Bruyne je baš ono što nam je trebalo

Menadžer Cityja hvali Belgijanca

Pellegrini: De Bruyne je baš ono što nam je trebalo

Kevin de Bruyne je pogotkom u sudijskoj nadoknadi donio Manchester Cityju zlata vrijednu pobjedu protiv Seville, kojom je klub sa Etihada preskočio sinoćnjeg rivala na tabeli grupe D.

Zadovoljan nakon pobjede bio je i menadžer Cityja Manuel Pellegrini, koji je posebno istakao mladog Belgijanca.

"De Bruyne je fenomenalan fudbaler kakav nam je trebao. Naša ekipa svoju igru bazira na atraktivnom fudbalu, želimo da igramo ofanzivno i brzo, a on je igrač koji može odgovoriti na baš sve zadatke u ofanzivi", rekao je Mancini, koji je potom rekao:

"Ovo je strašno bitan trenutak za njega. Utakmica je bila veoma dobra, ali i teška. Niko se nije usudio mnogo da rizikuje, a na kraju smo srećom slavili sa 2:1. Nije izgledalo dobro po nas kada je Sevilla povela, ali smo izjednačili na vrijeme. U drugom poluvremenu smo pronašli rješenje i stigli smo do važna tri boda".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klub sa Etihada već za nekoliko dana očekuje gradski derbi protiv Manchester Uniteda.

"Već smo zaboravili na Ligu prvaka. Sada ćemo se maksimalno fokusirati na meč sa Unitedom, u kojem želimo doći do nove pobjede", zaključio je čileanski stručnjak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.