Pellegrini dovodi nekadašnjeg igrača Cityja u Kinu?

Bony na meti Hebei Fortune

Pellegrini dovodi nekadašnjeg igrača Cityja u Kinu?

Endin Čaušević

Nekadašnji trener Manchester Cityja, Manual Pellegrini, odlučio je da svoju trenersku karijeru nastavi u kineskoj Hebei Fortuni.

Pellegrini je napustio City na kraju prošle sezone, te je na iznenađenje mnogih odlučio da prihvati ponudu iz Kine od Hebei Fortune. Već je svima jasno da su klubovi u Kini izrazito bogati i rijetki su oni koji mogu da odole silnim milionima sa dalekog Istoka.

Engleski mediji prenijeli su danas da Pellegrini ima namjeru ponovo da sarađuje sa nekadašnjim napadačem Cityja, Wilfriedom Bonyjem. Reprezentativac Obale Slonovače trenutno nosi dres Stokea, ali nije nemoguće da ovog januara napusti klub.

Hebei Fortuna je spremna da za ovog napadača plati čak 35 miliona funti što će čelnici Stokea teško odbiti. Još uvijek nije poznato koliko bi Bony trebao zarađivati u slučaju da prihvati ponudu kineske ekipe.

Argentinski stručnjak je prije nekoliko sezone u Manchester City doveo Bonyja za 28 miliona funti iz Swanseaja, ali se ovaj igrač nije dugo zadržao na Etihadu. Pored ovog kluba za usluge ovog napadača zainteresovan je i Shanghai SIPG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi