Pellegrini: Ne osjećam se izdano, Pepu želim sreću
EPA

Čileanac napušta Etihad

Pellegrini: Ne osjećam se izdano, Pepu želim sreću

Iz Manchester Cityja su nedavno potvrdili da će Pep Guardiola na kraju sezone naslijediti Manuela Pellegrinija.

Aktuelni trener Bayerna je sa Manchester Cityjem dogovorio saradnju na tri sezone i to će mu ujedno biti prvi posao u Engleskoj, a jedan od onih koji je znao da će Guardiola doći na Etihad je i Manuel Pellegrini.

"Ne osjećam se izdano. Znao sam da imam ugovor na tri godine i da klub želi angažovati Guardiolu. Te tri godine su prošle i sada će Manchester City raditi sa Pepom", izjavio je Pellegrini i potom se osvrnuo na budućnost.

"Nisam još razmišljao šta i kako dalje, niti sam s kim razgovarao. Možda se i odmorim malo. Želim Guardioli i Manchester Cityju svu sreću ovoga svijeta. Sa Etihada nosim lijepe uspomene i zahvalan sam na prilici koju mi je klub dao", zaključio je čileanski stručnjak. 

Podsjećanja radi, Pellegrini je kormilo Manchester Cityja preuzeo 2013. godine. Prethodno je vodio Malagu, Real Madrid, Villarreal, River Plate, San Lorenzo, LDU Quito, Palestino CDUC i O'Higgins.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi