Pellegrini otkrio tajne iz Reala: Govorili su mi ko mora igrati

Trpio velike pritiske

Pellegrini otkrio tajne iz Reala: Govorili su mi ko mora igrati

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri Manuel Pellegrini je, između ostalog, imao priliku voditi i veliki Real Madrid.

Čileanac se na Santiago Bernabeu nije mnogo zadržao, vodio je 'kraljevski' klub samo godinu dana, a tokom tog perioda je, kako kaže, trpio velike pritiske od strane pojedinih čelnika Reala.

U intervjuu za čileanski Mercurio kazao kako su mu se pojedini čelnici Reala miješali u posao tako što su govorili koji igrači moraju da igraju.

"Neke od diskusija koje sam najčešće imao da čelnicima Reala ticale su se igara pojedinih fudbalera. Govorili su mi da pojedinci moraju da igraju bez obzira na sve, ali nikada nisam želio da pristajem na kompromise", kazao je Pellegrini.

U Realu je sarađivao s brojnim fudbalerima, no dvojicu je izdvojio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cristiano Ronaldo i Raul su igrači s kojima mi je najlakše bilo raditi. Bez obzira na to koliko su osvojili, uvijek su bili profesionalci. Izvrsni sportaši", naglasio je Pellegrini, dodavši kako je s druge strane Juan Roman Riquelme, kojeg je vodio u Villarrealu, bio najkompliciraniji.

Pellegrini se inače nedavno vratio u evropski fudbal, zamijenivši kineski Hebei sa engleskim West Hamom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi