Pellegriniju se sprema otkaz, ali i nevjerovatno obeštećenje

West Ham u dilemi

Pellegriniju se sprema otkaz, ali i nevjerovatno obeštećenje

Endin Čaušević

Navijači West Hama odavno ne pamte lošiji start u Premiershipu jer se ova ekipa nakon četiri odigrane utakmice nalazi na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.

West Ham je ovog ljeta doveo dosta novih fudbalera, a zamijenili su i trenera jer je kormilo ekipe preuzeo iskusni stručnjak Manuel Pellegrini. Čelnici West Hama bili su razočarani ishodom u prošloj sezoni, ali sigurno da nisu mogli ni sanjati da će njihova ekipa krenuti ovako loše u novoj sezoni.

Londonski klub je nakon četiri kola upisao četiri poraza i zakucan je za dno tabele bez osvojenog boda. Atmosfera u ekipi nije baš najbolja, a već se počelo uveliko špekulisati o tome da će Pellegrini dobiti otkaz u toku reprezentativne pauze.

Međutim, stvari nisu baš tako jednostavne za West Ham zbog ugovora kojeg ima Pellegrini. Naime, ukoliko argentinski stručnjak dobije otkaz londonski klub će mu morati platiti čak 15 miliona funti obeštećenja. To će jedino izbjeći ukoliko dođe do sporazumnog raskida saradnja što je zaista teško očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti