Pellegrini hvalio Wilsherea: On je kao Pirlo, samo treba vratiti vjeru

Čileanac o veznom fudbaleru West Hama

Pellegrini hvalio Wilsherea: On je kao Pirlo, samo treba vratiti vjeru

Čileanski trener i šef stručnog štaba West Ham Uniteda Manuel Pellegrini pošteno je nahvalio veznog fudbalera Jacka Wilsherea. 

Njih dvojica sarađuju oko dva mjeseca, a taj period je očito bio dovoljan da vezni igrač uvjeri Pellegrinija kako ima potencijal da bude kao Andrea Pirlo.

Pellegrini smatra da West Ham treba pružiti povjerenje Wilshereu te da je samo to ono što mu je potrebno.

"U protekle dvije sezone odigrao je dosta utakmica. Ove sezone radimo s njim od 1. jula - to je oko 40 ili 50 dana i nije imao problema (aludirajući na povrede). On jednostavno mora vratiti povjerenje u ono šta može uraditi. Moramo mu ukazati povjerenje, pustiti ga da igra, jer je on drugačiji igrač...", rekao je Pellegrini.

Također, on je govorio i o saradnji Marka Noblea i Wilsherea na terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako trebate brze igrače, oni to ne mogu uraditi. Ali, ako trebate dobre tehničare koji neće gubiti lopte, onda oni mogu igrati zajedno. Mnogi od vas će se sjetiti kako je Juventus izgledao prije četiri ili pet godina. Oni su tada imali jednog igrača koji je držao vezni red. To je bio Pirlo. Pirlo je isti kao Jack. Ima iste karakteristike kao Jack".

Inače, West Ham je oba meča u dosadašnjem dijelu Premiershipa izgubio, a priliku za iskupljenje ima u gostima protiv Arsenala. Meč se igra sutra od 16.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi