Penal koji je podigao prašinu: Duel Sanabrije i Ronalda u "super slow motionu"

Da li je odluka bila ispravna?

Penal koji je podigao prašinu: Duel Sanabrije i Ronalda u "super slow motionu"

U srijedu je odigran meč 10. kola Serije A u kojem je Juventus teškom mukom uspio savladati Genou rezultatom 2:1.

Genoa je uprkos činjenici da je igrala sa igračem manje (u 87. minuti je omjer snaga poravnat jer je isključen i Rabiot) od 51. minute zbog isključenja Cassate čuvala 1:1 na Allianz stadionu sve do samog finiša utakmice.

A onda u petoj minuti sudijske nadoknade Cristiano Ronaldo pada u kaznenom prostoru nakon blagog kontakta sa gostujućim fudbalerom Sanabrijom. Glavni arbitar je odmah pokazao na bijelu tačku, VAR soba je očigledno potvrdila njegovu odluku, a Portugalac je u 96. minuti utakmice zabio za konačnih 2:1.

Žalili su se iz Genoe i na crveni karton, ali je posebno puno rekacija bilo na penal za koji mnogi smatraju da nije smio biti dosuđen jer kontakt nije bio dovoljan za prekršaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni dva dana kasnije se "bura" ne stišava, a sada se na društvenim mrežama pojavio i dodatno usporeni snimak duela Ronalda i Sanabrije iz dva ugla koji bi trebao riješiti dilemu - da li je penal trebao biti dosuđen?

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnianKing2
Cist penal i crveni karton
3 12
tbra
cist penal
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi