Srbija s pravom žali, pa nije golman Škotske slučajno odmah pogledao ka sudiji

Penal je trebao da se ponovi

Srbija s pravom žali, pa nije golman Škotske slučajno odmah pogledao ka sudiji

Edmir Škorić

Protekla večer bila je nesretna za reprezentaciju Srbije, koja je u Beogradu poražena od Škotske nakon izvođenja penala. Prvo je u 90 minuta bilo 1:1, Srbija je izjednačila kasnim golom Luke Jovića, pa 0:0 nakon produžetaka, a onda je krenulo raspucavanje penala.

U zadnjoj seriji je škotski golman David Marshall odbranio penal Aleksandru Mitroviću. No, evidentno je da je prekršio pravila i da je napustio gol u trenutku kada je Mitrović šutirao.

Često sudije traže da se ponove penali kada uoče da golman napusti liniju, no ovaj put se Marshall izvukao. Pogledao je prvo prema sudiji nakon odbranjenog penala, pa je uslijedilo veliko slavlje sa ostatkom ekipe.

Penal možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

Perfekcionist
Mora sa obje noge napustiti gol liniju da bi bilo neregularno. Sramota da jedan "novinar" bubne tekst napamet iz ocitih emocija prema srbiji
26 0
Leon06
Jedna noga je na liniji,sto znaci da je sve cisto
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi