Zašto u Srbiji nisu učili na našim greškama?

I zato nema Evropskog prvenstva

Zašto u Srbiji nisu učili na našim greškama?

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Srbije sinoć je poražena od Škotske u Beogradu u finalu play-offa Lige nacija.

Srbija je uspjela pogotkom Luke Jovića u 92. minuti doći do izjednačenja (1:1) i izboriti produžetke, no nakon nule u dodatnih pola sata, uslijedili su penali i Škotska je nakon promašaja Aleksandra Mitrovića izborila nastup na Evropskom prvenstvu, prvi od 1996. godine.

Tužna je Srbija, vjerovali su da će biti na smotri najboljih evropskih selekcija, ali poput BiH - penali su presudili. Iako penale nazivamo lutrijom, što na neki način i jeste, ipak treba istaći da se i ova vještina kao i svaka druga mora vježbati. U Srbiji, baš kao i u BiH, smatrali su da ne treba.

Sjetimo se da Zmajevi nisu posebno radili na izvođenju penala, a kada je došlo da se raspucavaju isti u polufinalnom baraž meču protiv Sjeverne Irske na Grbavici, bili smo zatečeni, nespremni, nesigurni...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iskreno, pred utakmicu sa Norveškom nismo vježbali, principijelan stav je da ne vježbamo penale. Mnogo toga ćemo vježbati, ako budemo imali vremena u ova dva dana, a penale, ako se namjesti u procesu treninga", najavio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković prije dva dana.

Tumbakovićeva, baš kao i Bajevićeva odluka završile su tragično. Otočke zemlje su upravo zbog tih odluka sada na Evropskom prvenstvu, a mi ćemo, zajedno sa susjedima, utakmice istog od 11. juna do 11. jula gledati putem televizije.

Top Komentari

RZ88
Boli nas klinac za Svrbiju novinari! Kad god vam naumpadne o njima pisati samo se sjetite one utakmice na marakani.
19 3
FighterIXI
Glavu gore momci! Ne moramo u svim sportovima biti dominantni.
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi