Penal za Tuzla City izazvao buru protesta domaćih
Foto: Screenshot

Sporna situacija

Penal za Tuzla City izazvao buru protesta domaćih

Tuzla City je večeras na Pecari savladao domaći Široki Brijeg sa 1:3 u osmom kolu Premijer lige BiH.

Ovom pobjedom su Tuzlaci izbili na prvo mjesto tabele, dok je nakon utakmice u Širokom Brijegu došlo do promjene na klupi.

Ipak, dobro je krenulo za Široki koji je poveo u 12. minuti preko Marića, ali je Tuzla City poravnao u 39. golom Ubiparipa sa bijele tačke.

Tuzla City je "završio" posao golovima Husejinovića i Ubiparipa u drugom poluvremenu.

Međutim, penal iz kojeg su gosti došli do poravnanja izazvao je burne proteste domaćih.

Kojić je pokušavao doći do pozicije da uputi udarac glavom nakon jednog centaršuta pred gol Širokog, a upravo tada je glavni arbitar odlučio prekinuti igru i dosuditi penal za Tuzla City - čini se zbog igranja Kvesića rukom.

Odmah su domaći krenuli s burnim protistima, ali je bilo kasno, sudac je već pokazao na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je izgledala ova situacija možete pogledati u video prilogu ispod:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Sirokobrijezani su osteceni ovdje. Nema ovdje ni ''p'' od penala. Treba biti realan.
4 10
seibeg
ne čini se, igranje rukom i sudija svira penal, a šta je trebao da pusti da se igra nastavi ? molim vas pa nije rukometna utakmica, pravila su jasna, visoko podignuta ruka igranje rukom u petercu i sprečavanje na taj način protivničkog igrača da dođe do lopte i izgledne situacije za postizanje pogotka, sudija je ispravno postupio, aferim sudija, da ih ima više ovakvih koji pravadno sude.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi