Penali i u Mostaru: Zrinjski uz dosta sreće izbacio Krupu

Plemići u četvrtfinalu Kupa BiH

Penali i u Mostaru: Zrinjski uz dosta sreće izbacio Krupu

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na domaćem terenu poslije penala savladali Krupu.

Zrinjski je prvu šansu imao u sedmoj minuti kada je pokušao Jović, ali je promašio cijelu loptu iz dobre prilike. Desetak minuta kasnije zaprijetio je i Bekrić, ali promjene rezultata nije bilo. U 25. minuti dobra šansa za Krupu, no Soldo spašava domaće.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je još zaprijetio opasno preko Todorovića i Stojkića, no mreža Krupe je mirovala. Treba dodati da je trener gostiju bio primoran izvršiti izmjenu u finišu prvog dijela kada je Karišik zbog udarca u jetru prevezen u bolnicu.

Nakon samo sedam minuta u nastavku Zrinjski je poveo sa 1:0. Bekrić je sjajno centrirao iz slobodnog udarca, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Neven Laštro koji glavom pogađa mrežu Krupe.

Međutim, u 67. minuti sve se mijenja kada je golman domaćih Soldo dobio crveni karton zbog prekršaja izvan kaznenog prostora. Krupa je to žestoko kaznila jer je Bojan Puzigaća fenomenalno pogodio iz slobodnjaka za 1:1.

Do kraja utakmice Plemići su pokušali da dođu do gola i izbjegnu penale, ali Krupa je uspjela sačuvati svog gol u regularnom dijelu utakmice.

Nakon penala pobjedu i plasman dalje osigurala je ekipa Zrinjskog koja je u penalima bila bolja sa 5:3.

Kup BiH, osmina finala:

Zrinjski - Krupa 1:1  nakon penala 5:3 (Laštro 52'/Puzigaća 68')

HŠK Zrinjski: Soldo, Bekrić, Jović, Laštro, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Miketek, Gržan, Kadušić.

FK Krupa: Marković, Karišik, Makitan, Nikodijević, Savić, Nikolić, Handžić, Milanović, Golubović, Maksimović, Ilić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Novak Profilćić
dobro je kad se dobro svrši, a ti baka hajvanu zašto brkića nisi stavio od početka. glumiš velikog taktičara? znaš da nisi ...
2 15
Griezmann
4:2 nakon penala a ne 5:3
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti